Boeddha, geitenwollen sokken & lekker eten

Ik kan er niks aan doen. Ik ben continue op zoek naar leuke en lekkere vegetarische, vegan, raw tentjes die vooral NIET pluizig en geitenwollen sokkerig aan doen. Ik wil anderen laten zien dat gezond eten echt heel lekker is. Afgelopen zomer op Bali struikelde je over de hippe raw food/vegan barretjes met stoere sterke Australische jongens en dito meisjes. Golden Temple in de Utrechtsestraat in Amsterdam is absoluut niet hip, maar als je binnenkomt word ik wel direct heel erg blij. De prachtige schildering van Siddharta Boeddha in de lotushouding, de frisse jonge yogi-achtige meisjes, wiens huid er zo gezond uitziet alsof ze echt alleen maar vegetarisch eten en kruidenthee drinken.

Als ik de menukaart bekijk word ik alleen maar blijer. Het is een vegetarisch restaurant en er worden geen eieren gebruikt, soms wat melkproducten, zoals kaas. Mensen met een gluten-allergie kunnen hier ook goed terecht. Verse wortelsapjes en sapjes met namen zoals Red Thunder (rode biet, wortel, appel en gember) en Popeye Power (spinazie, selderie, appel, komkommer, olijfolie en zwarte peper) doen mijn foodie-hartje sneller kloppen. De kaart is internationaal van Indiase curry’s en Italiaanse risotto tot een Mexicaanse bonenschotel. Ik kies voor het laatste met als voorgerecht een mix van dipjes en Indiaas brood. Er is ook een kindermenu met een fruitsoepje, soba (boekweit) noodles en een kleine kaaspizza.

De desserts zijn helemaal naar mijn hart. De rauwe taartjes van chocola en lime zijn goddelijk! Gezonde ingrediënten maar daar kan je ook niet onbeperkt van eten. De service is heel warm en behulpzaam. De chef komt ook even aan tafel om te informeren naar onze ervaring.

We sluiten de avond af met een Chai latte. Ik heb mijn buikje wel rond gegeten dus liever de Chai zonder de soy latte, maar de bediening weet me te overtuigen dat Chai geen Chai is zonder de latte en dat soy latte heel licht is. Ik ga overstag en geef haar onmiddellijk gelijk. Een perfecte afsluiting van een heerlijk avond vegetarisch eten.

Golden Temple

Utrechtsestraat 126

Amsterdam

Tags from the story
, , ,