Vakantie tip vanuit Singapore: lokaal fruit!

Na een lange vlucht naar Singapore is het hotel echt genieten. Het hotel is gelegen in de buurt van de Marina Bay met uitzicht op de Marina Bay Sands. Er is een food court naast het hotel en alle Aziatische landen zijn er vertegenwoordigd. Singapore is een smeltkroes van culturen: India, China, Maleisië etc. We kijken intens tevreden rond en hebben allemaal het gevoel dat we weer in onze natuurlijke habitat (op reis in Azië) zijn. Een stop over van drie nachten Singapore is eigenlijk niet voldoende. Singapore heeft culinair zoveel te bieden.

Er valt echter hier nog wel veel winst te behalen op het gebied van health foods. Ik haal in een health winkeltje Bootea een detox thee, weliswaar uit de UK. Verder niet heel gezond, maar een must-eat voor ons is Din Tai Fung, Taiwanese dim sum. Vers gemaakte dim sum (gestoomde deegballetjes gevuld met vis, vlees en groenten) weliswaar van wit deeg :(, maar gevuld met een heerlijke bouillon. Dim sum met rock lobster en truffel, niet te vergelijken met de dim sum bij de Chinees om de hoek! Onze kinderen smullen mee. De kippen bouillon is hun signature soep en kippensoep was nog nooit zo lekker!

Gezond blijven eten en sporten kan op vakantie een hele toer zijn. Een lokale markt bezoeken stelt je gelijk in de gelegenheid om wat lokaal fruit te proeven en mee te nemen. In Azië zijn ze gek op de durian – King of fruits. Hij ruikt als de hel, maar zou smaken als de hemel. Ik vind hem eigenlijk niet lekker, maar hij is gezond en zit boordevol B-vitaminen en tryptofaan (stofje waaruit melatonine en serotonine wordt gemaakt). Voor de vorm proef ik de durian wel even, onder het mom ‘je moet alles proeven’ en ons zoontje van zeven doet dat dan ook braaf, om vervolgens een vies gezicht te trekken. De mangosteen daarentegen is een goddelijke vrucht. Ook boordevol vitamine C en B en heerlijk zoet en zurig tegelijk. De structuur is net als lychee, glazig en stevig, maar zacht tegelijk. Voor op de hotelkamer: vers lokaal fruit als gezonde snack met een handjevol rauwe noten, die ik wel van huis heb meegenomen 🙂