5 Tips voor een happy body

Het is lastig om in een keer je hele levensstijl te veranderen. Het leven is geen sprint maar een marathon. Een stap tegelijk. Hier alvast mijn vijf stapjes om een stap in de goede richting te doen!

1. Start de dag met een gezond ontbijt. Hierdoor zal je suikerspiegel minder snel schommelen, heb je minder behoefte aan suiker en ga je minder snel snaaien.

2. Wees positief! Soms 2 stappen vooruit en 3 achteruit. Het maakt niet uit hoe vaak je valt, het gaat er om hoe vaak je weer opstaat en doorgaat. Kijk naar wat je aan goede voeding binnen krijgt en focus daarop en niet op die momenten dat je minder goede keuzes maakt.

3. Zorg dat  je de deur uit gaat met goede snacks in je tas. Neem goede (let op suiker) repen mee, rauwe noten met gedroogd fruit. Een afspraak loopt uit, je zit in de file of de trein heeft vertraging… Je wordt dan niet zo snel meer verleid door die kiosk op het station of de kantine of het tankstation.

4. Geen snacks, snoep en koek in huis. Dit is de gouden tip! Ben je de hele dag goed bezig, plof je ’s avonds op de bank neer met een kopje thee….. geen koekjes in huis, geen chocola…. Je gaat maar vroeg naar bed want zonder lekkers is die film ook niet zoveel aan. Win-win! Goed gegeten en op tijd naar bed. De volgende ochtend spring je energiek je bed uit!

5. Beweeg! Als je met de auto naar kantoor gaat, waar je de hele dag op kantoor zit en vervolgens naar huis gaat en lekker op de bank ploft dan heb je wel geteld nauwelijks bewogen. Ik ben een sportfreak en verslaafd aan endorfines die vrijkomen bij intens sporten en duursporten. Dus ik zou het liefst elke dag sporten. Maar je kan ook gewoon meer bewegen in je dagelijkse leven. Meer met de fiets en lopen, dan met de auto, meer de trap dan de lift. Elke dag een half uur wandelen is heel gezond! Kleine stapjes.  Het is geen sprint maar meer een marathon….