Fast food: the No meat athlete Indian red lentil curry

Ik ben een grote bewonderaar van No Meat Athletes zoals Matt Frazier, Scott Jurek en Ridge Roll. Mannen die ultramarathons lopen van 50 of zelfs 100 mijl en dat allemaal op een plant-based diet. Ik voel dat het heel goed is om vegetarisch te eten maar ik geloof ook dat de shift een proces is. Ik laat me regelmatig door hen inspireren, wat hen motiveert en probeer hun eenvoudige maar leuke recepten. Het gaat niet om verfijnde kost, maar wel lekker, makkelijk en voedzaam. De Indiase rode linzen curry is te maken terwijl er twee kinderen om je heen hangen en je echt maar 10 minuten hebt om te koken en daarmee overtuigde Matt Frazier me compleet!

Ingredi├źnten voor 4-5 personen:

  • 1 1/4 kopje rode linzen, wassen totdat het water helder wordt
  • snufje zeezout
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/4-1/2 tl chili poeder (afhankelijk of je van pittig houdt en of de kinderen mee eten)
  • 1 tl ghee of kokosolie
  • 2 gedroogde chili pepers
  • 1 eetlepel Indiase kruiden (any mix van gedroogde Indiase kruiden is prima)
  • handvol verse koriander

Bereiding:

Kook de rode linzen met flink wat water (4 kopjes) en breng het aan de kook. Roer de linzen erin, het zout en de kurkuma en de chilipoeder. Breng het opnieuw aan de kook en laat het op zachtjes vuur ongeveer 20 minuten door pruttelen.

Je kan de ghee of de kokosolie smelten in een pan en de kruiden even aanbakken. Voeg een scheutje water toe en giet de linzenmassa over de kruiden heen, even goed roeren en klaar. Ik ben gemakkelijk en voeg de kruiden toe zonder het aan te bakken. Vervolgens schep ik het op en garneer ik de curry met verse koriander en ik had nog wat geblancheerde groenten over van de avond ervoor. Dit kan je goed met (bruine) rijst eten.

Voor de atleten onder jullie: rode linzen bevatten 23 gram eiwitten per 100 gram! Een ei ongeveer 5 gram!

Enjoy!