Lavinia, gezonde lunch!

Op een woensdag ga ik gezellig lunchen met mijn zusje en mijn nichtje, beiden food lovers en bewuste eters. Ik nam ze mee naar Lavinia een van mijn favoriete lunch tentjes in Amsterdam. Voor een broodje en een kopje soep ga ik niet buiten de deur lunchen, maar voor een gevarieerde en gezonder aanbod zoals bij Lavinia kom ik zeker de deur uit. Gezond en lekker eten in een gezellige, ongedwongen en huiskamer-achtige sfeer. Alle spullen die er staan en gebruikt worden zijn tevens te koop. Daarnaast word je geinspireerd door de grote selectie healthy food boeken waar je lekker in kunt bladeren terwijl je nipt aan een kopje echte kruidenthee Van de pas uitgekomen Radmilo Soda tot aan Gwyneth Paltrow. Er worden ook regelmatig workshops en lezingen georganiseerd over verschillende onderwerpen met betrekking tot een gezonde levensstijl. Ook kun je bij Lavinia terecht voor catering.

Eten: 9
De menukeuze is groot en ook kindvriendelijk. Je kunt in Lavinia terecht voor een kopje koffie met een stukje taart van ee heerlijk geurende verse appeltaart tot aan een raw food brownie. Je kunt gerechten mee naar huis nemen of lekker uitgebreid lunchen.
Spelt pizzetta’s met zalm of met duxelles en truffel mayonnaise zijn mijn favorieten. Door de open keuken komen de geuren je tegemoet. Heerlijk om aan te vullen met het ‘saladebuffet’ of met de dagsoep dit keer de pompoensoep met een Oosters tintje.
Voor 6,50 euro kan je drie soorten salades op laten scheppen. Deze variëren vaak, ik heb hier nog nooit dezelfde salades gegeten. De keuze is groot, er staan meestal wel zeven verschillende soorten. Van bietensalade met geitenkaas tot quinoa salade en gegrilde aubergine met truffel mayonaise. Alle gerechten zonder E-nummers en overbodige toevoegingen.
Er is ook een ruime keuze aan (groenten)sapjes en smoothies en mijn favoriet was de kruidenthee met een kaneelstokje, schijfje sinaasappel en een steranijsje erin. Vegetariërs en veganisten komen in Lavinia ruimschoots aan hun trekken. Dit is puur genieten van eten met gezonde ingredienten. Bovendien is het eten ook heel toegankelijk en vooral heel lekker.

Service: 7
De meiden zijn jong en vlot, maar qua tempo een beetje traag en rommelig. Persoonlijk zou ik het leuk vinden als het personeel de menukaart zou aanprijzen. Zeker als je het saladebuffet kiest. Het is een beetje onduidelijk of je nu aan de bar moet bestellen of dat ze aan tafel komen. Lavinia is ook een soort ‘experience’ waar je geïnspireerd wordt, dat zou ook wat meer uit het personeel mogen komen.

Sfeer: 8
Lavinia is in de Kerkstraat lekker centraal als je het weet te vinden. De sfeer is heel ontspannen en ondanks het biologische, raw food en gezonde eten heeft het geen macrobiotisch stoffig imago. De meubels lijken een gezellig bijeengeraapt zootje en zijn ook te koop. Vooral het zitje met de grote bank, zorgt ervoor dat je hier uren kunt blijven hangen. Kinderen kunnen hier ook gemakkelijk mee. Al zou een klein extra kindvriendelijk hoekje met wat speelgoed het nog kindvriendelijker maken.

Prijs: 7
Lavinia is niet goedkoop, but all good things don’t come cheap. Het is wel echt genieten en ik vind het de moeite waard. Biologische producten en eten wat met zoveel aandacht klaar gemaakt en gepresenteerd wordt is nu eenmaal niet goedkoop. De prijs-kwaliteit verhouding is goed.

www.laviniagoodfood.nl