NYC, city of health foods

New York City is een van mijn favoriete steden. In mijn beleving is het ‘klein’, nou Manhattan dan, heel erg overzichtelijk en je kunt in elke buurt goed winkelen en heerlijk eten. Toen ik 21 was (precies 20 jaar geleden) kwam ik voor het eerst in New York. Indrukwekkend was het natuurlijk, de wolkenkrabbers, fastfood op iedere hoek van de straat, net als in de film. Overal al dikke mensen. Obese mensen, dat zag je in Nederland nauwelijks. Nu ben ik inmiddels al een paar keren in New York geweest en twee jaar geleden viel het me al op dat er zulke leuke gezonde eettentjes bij waren gekomen. Organic Avenue was een uniek concept destijds. Groene en fruit smoothies, alles raw, salades to go en rauw kokoswater. Ja rauw kokoswater proeft alsof het rechtstreeks uit een kokosnoot komt en dat komt het ook! Organic Avenue had al een aantal vestigingen in Manhattan.

Afgelopen november liep ik mijn 2e marathon. Het was een geweldige ervaring en mijn after marathon dip werd opgevangen door nog eens 4 dagen lekker te genieten van lekker eten. Hu Kitchen in Soho wat een ontdekking. Heerlijk low-key raw food eten, maar ook gekookte gerechten,  veganistisch maar ook vlees, vis en kip. Rauw chocolade repen, taarten, allerlei sapjes en rauw kokoswater. Geen fine dining maar lekker snel en redelijk betaalbaar. Het viel me zelfs op dat er weinig fastfood ketens te bekennen waren en des te meer healthy food restaurants. Eigenlijk op iedere hoek van de straat.  Zelfs de foodtrucks bestonden deels uit saptrucks!

En om voor de marathon mijn eigen eten te kunnen eten, bezorgde het hotel me een eigen (grote)koelkast op de kamer. Vervolgens ging ik jetlagged om 07:00 uur in de ochtend naar de Whole Foods op Columbus Circle waar ik op 2 november zou finishen. De Whole Foods is een supermarkt zo groot dat onze Albert Hein XL een kruidenier lijkt. Zover het oog strekt whole foods, zoveel mogelijk streek of biologisch. Er is zelfs een hele afhaal afdeling waar je quinoapap kunt opscheppen voor to-go. Een enorme koelkast vol met allerlei soorten smoothies en sapjes. Niet normaal!! Ik heb hier uren rond gedwaald om alle producten te bekijken en inspiratie op te doen. Tja, zo heeft iedereen zijn afwijking :). Voorlopig ging ik gewapend met smoothies, dadels en kokoswater naar de start van de New York marathon.